Rapport

Handelsstatistik v.21 – Strivo

Strivo har sammanställt statistik från den senaste veckans handel på sin handelsplattform.

“Vecka 21 innebar Kristi Himmelsfärdsdag och en stängd börs under torsdagen. Under fredagen rekylerade börsen där Stockholmsbörsen handlades upp 2,7 procent. Bland veckans mest sålda aktier hittar vi tre investmentbolag; Creades, Kinnevik och Latour. Efter ett antal år där både populariteten och värderingarna ökat för investmentbolagen har vi under den senaste tiden sett en förändring i sentimentet. Exempelvis är Creades ner 31 procent på ett år samtidigt som substansvärdet är upp 4 procent – vilket innebär att premievärderingen nu bara uppgår till cirka 15 procent jämfört med det de ettåriga snittet på 33 procent i premievärderingen sett mot substansvärdet.”

Läs gärna mer om vilka fonder och aktier som var de mest köpta respektive sålda på Strivos handelsplattform under vecka 21.

Handelsstatistik vecka 21 – Strivo

Är du intresserad av att veta mer? Boka ett personligt möte med någon av våra rådgivare på Zikta!

Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.