Kontakta oss

Ditt namn*

Din E-post*

Ämne

Ditt meddelande

Nedgången i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare

Stockholmsbörsens 7-procentiga nedgång i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare. Många av storbolagen ger nu mellan 4 och 6 procent i direktavkastning, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher i en månadskommentar.

Svagheter i den kinesiska ekonomin, fortsatta fall i oljepriset och oro för en eventuell amerikansk recession är några av anledningarna till börsnedgången. Bolag som investerar för framtiden, som Autoliv och Hennes & Mauritz, har straffats extra hårt av börsen vilket enligt Simon Blecher innebär möjligheter för den långsiktige.

Kortsiktigt spelar dock de nedgångar som varit mindre roll och enligt förvaltaren är det möjligt att hela våren kan präglas av oro. Men även om marknaden kan falla mer än den redan gjort kan många bolag i dagsläget försvara sin värdering, vilket inte var fallet för ett år sedan.

Bland de förändringar Carnegies Sverigefonder gjorde under januari märks en ökning av innehaven i SEB, som enligt Simon Blecher nu handlas till 10 gånger vinsten och med en utdelning på 6 procent.

Källa: Privata affärer